1927, Albert Einstein, Niels Bohr, Marie Curie, Erwin Schrodinger, Werner Heisenberg, Wolfgang Pauli, Paul Dirac, de Broglie…

0
1576

Fotografia de grup realizata dupa incheierea conferintei Solvay din anul 1927 intruneste cel mai mare numar de personalitati de prim rang incadrate vreodata in aceeasi imagine.

Se pot vedea in fotografia publicata de Factroom, unul langa altul, in aceeasi fotografie, persoane al caror nume ne cutremura: Albert Einstein, Niels Bohr, Marie Curie, Erwin Schrodinger, Werner Heisenberg, Wolfgang Pauli, Paul Dirac, de Broglie si inca multi altii, ajunsi astazi nume de referita in stiinta, cei mai multi laureati ai premiului Nobel.

Albert Einstein

Se afla in randul de jos, la mijloc. Poate este inutil sa reamintesc faptul ca Einstein a devenit celebru prin publicarea teoriei relativitatii, in 1905, si a relativitatii generale, in 1915. Ecuatia de o simplitate uluitoare, care l-a facut celebru, este obiect de manual.
Cercetarile sale sunt nenumarate, iar valoarea lor inestimabila. A fost distins cu premiul Nobel in 1921, cu Medalia Max Plank in 1929, premiul Jules Janssen in 1931 si cu medalia Franklin in 1935.

sursa :  Teodorescu Gabriel


Descoperă mai multe la Bucurică ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.