Hartă a Imperiului Turc, realizată de marele cartograf Abraham Ortelius în secolul al XVI-lea

  1
  294

  Cu ocazia lunii #Ramadanului, dorim să fim alături de #comunitatea #musulmană din #România. Cu acest prilej, aducem în atenția dumneavoastră o frumoasă #hartă a Imperiului Turc, realizată de marele cartograf Abraham Ortelius în secolul al XVI-lea.

  În detaliu, puteți observa orașul #Medina din Peninsula Arabică, precum și Marea Roșie, numită de autor Mare de Mecca, după orașul sfânt #Mecca. Harta conține #detalii pitorești precum corabia cu pânze plasată în dreptul Insulei Socotra (Yemen).

  Cartușul hărții, decorat cu lămpi de ulei orientale, conține un #motto latin: „Concordia parvae res crescunt, discordia maximae dilabuntur” însemnând „Înțelegerea face să crească chiar și cele mai mici lucruri, în vreme ce dezbinarea le năruie chiar și pe cele mai mari”.

  Dorim publicului nostru din toate religiile pace și armonie!

  Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

  1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru aceasta frumoasa initiativa si pentru ca atinge fundalul cultural si istoric al comunitatii musulmane din Romania! Este foarte impresionant sa observam locurile spirituale importante care conjuga in acelasi loc simboluri precum lampile de ulei si corabia cu panze. Aici putem vedea cat de mult a contribuit #ImperiulTurc la istoria lumii. Gandul armoniei si intelegerii este unul care ar trebui sa fie impartasit de toti, iar aceasta harta subliniaza acest lucru. Va indemn sa va bucurati cu deschidere de aceasta calatorie cancelara!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.