Palatul Universul începe o viață nouă. Reabilitarea unei tipografii ca hub pentru industrii creative

0
705

Când Luigi Cazzavillan deschidea, în propria-i casă din București, redacția ziarului „Universul”, consacra de fapt un loc fundamental nu doar pentru (probabil) cel mai bun ziar românesc din perioada sa ci și pentru procesul de modernizare al României. Presă a rămas acolo – în vechea casă, în monumentalul palat neoromânesc și în tiplografia din spate, și în timpul dictaturilor succesive și ani buni după 1990. Prin reabilitarea corpului „B” – tipografia – s-a declanșat un formidabil proces de creare a unui pol cultural în centru. Dorothee Hasnaș a vorbit cu șeful de proiect de arhitectură, bineînțeles, dar și cu reprezentanta proprietarilor și cu cei care folosesc spațiile. Vedem împreună cum merită să investești în cultură și în regenerare în loc de înlocuire (Z.).

 

16_b_g6i5600_bbdo-pasarela* BBDO – birouri pe fosta pasarelă

a s-a închiriat fără intermediul firmelor imobiliare.

sectiune

* Secțiune transversală: în stânga, corpul A, în dreapta corpul B; De jos în sus: Teatru Apollo 111, Bar Apollo 111, Casting E-Talent, Talent Garden, Beans & Dots Café, Design shop, Linotip – dans contemporan, Cocktail Bar Fix, Startrek – studio înregistrări, Salonul de Proiecte – Galerie de Artă, Cumulus – birouri de arhitectură, BBDO – agenție de publicitate

 

mai mult la   /e-zeppelin.ro/

 


 

Talent Garden Bucharest

The Coworking Space in Bucharest for the Digital and Tech Community

Strada Ion Brezoianu, Nr. 23-25
Bucuresti, Sectorul 1

Located inside the historic headquarters of the Universul newspaper, the largest Romanian magazine from the beginning of the century, Talent Garden Bucharest is in one of the unique spaces that symbolise Romanian innovation. Along the route to the most iconic buildings in the city, the campus hosts creative agencies, freelancers, professionals and companies operating in the technology and digital sector.

bucharest@talentgarden.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.