Silk & Spice produs de Sogrape Vinhos SA exemplifică valoarea vinurilor din Portugalia. Vinul este un amestec de 40% Touriga Nacional (cel mai venerat dintre strugurii folosiți în Portugalia), 20% Baga, 20% Syrah și 20% Alicante Bouschet.

Strugurii provin din regiunile Dao, Bairrada și Lisboa din Portugalia și sunt vinificați separat, fermentați la 72-76 (F) și cu o maturare scurtă pentru a păstra fructele și prospețimea.

Urmează fermentația malolactică, apoi o perioadă scurtă de îmbătrânire de 6 luni în stejar american și trei luni (temperatura rece, aproximativ 59 de grade) îmbătrânire în sticlă. În stilul „Lumii noi”, acest vin este exact așa cum se numește: All Silk & Spice.

Majoritatea degustătorilor se referă la „fructe roșii”, dar, pentru mine, acest vintage a fost negru: aroma de mure se amestecă cu afine, coacăze negre și un miros de cedru. Gustul este extrem de neted, delicios și mătăsos; un amestec de fructe negre în mare parte și atât de bine integrat, este un „plăcut mulțimii” categoric.

Condimentul (ispititor și seducător) este mai asemănător coacerii, nu ca în „fierbinte” și, împreună cu o anumită prune pe finisaj, adaugă complexitate, textură și interes.

Taninele sunt atât de netede, încât îți patinează rolele pe palatul tău. Vinul este plin de corp, cu un finisaj mediu-plus și un „Entuziast al vinulu”i i-a acordat 90 de puncte în 2014, 2015 și 91 de puncte în 2017 și 90 din nou în 2018 și l-a numit și „Best Buy” în 2014 și 2017. În 2018, Wine Enthusiast l-a clasat pe locul 15 printre „Top 100” de vinuri din anul 2016.

ALC: 14%.


Silk & Spice made by Sogrape Vinhos SA exemplifies the value of the Wines of Portugal.

The #wine is a blend of 40% Touriga Nacional (the most revered of the grapes used in port), 20% Baga, 20% Syrah and 20% Alicante Bouschet. Grapes come from the Dao, Bairrada and Lisboa regions of Portugal and are vinified separately, fermented at 72-76(F) and with short maturation to retain fruit and freshness.

Malolactic fermentation follows, then a short aging period of 6 months in American oak and three months (cool temp, about 59 degrees) bottle aging. “New World” in style, this wine is exactly as named: All Silk & Spice. The majority of tasters refer to “red fruit” but, for me, this vintage was all black: Blackberry aroma mingles with blueberry, black currant and a whiff of cedar.

The taste is extremely smooth, luscious and silky; a meld of mostly black fruit and so well integrated, it’s a definite “crowd pleaser.” The spice (enticing and seductive) is more baking-like, not as in “hot” and along with some prune on the finish, adds complexity, texture and interest. Tannins are so smooth, they roller skate across your palate. The wine is full bodied with a medium-plus finish and a

Wine Enthusiast awarded it 90 points in 2014, 2015 and 91 points in 2017, and 90 again in 2018 and named it also a “Best Buy” in 2014 and 2017. In 2018, Wine Enthusiast ranked it #15 among the “Top 100” wines of the year for 2016. ALC: 14%.

Descoperă mai multe la Bucurică ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.