O nouă linie de feribot care va uni Portul Constanța de orașul Poti din Georgia a fost lansată din 27 iunie

  0
  25

  Un nou serviciu de feribot care va uni Constanța de orașul de coastă Pori din Georgia a fost deschisă, urmând să transporte pasageri și mărfuri, informează site-ul paliparan.com.

  Aceasta este denumită vechiul traseu European Route E60, care unea orașul Brest, din vestul Franței, cu trecătoarea Irkeshtam, care formează acum frontiera dinte Kârghistan și China.

  Primul vas al acestei linii va pleca din Constanța în data de 27 iunie 2023 și în două zile va ajunge în Portul Pori din Georgia, situat pe malul estic al Mării Negre.

  Noua cursă de feribot înlocuiește vechea linie de transport UkrFerry, prin care se făcea legătura între portul ucrainean Chornomorsk și orașul georgian Poti.

  Localizat în apropiere de de Odessa, ceva mai la sud, Chornomorsk a fost una dintre principalele destinații pentru cursele de feribot care brăzdau Marea Neagră cu destinația Georgia. Evidendt că după începerea războiului din Ucraina, această cursă a fost suspendată.

  În aceste condiții, cursa de feribot între localitatea bulgărească Varna și portul Batumi din Georgia rămăsese singura variantă de tranversare navală a Mării Negre.

  Ca urmare a scăderii cu 90% la traficului naval din Georgia din cauza absenței de rute alternative, E60 Shipping a realizat necesitatea lansării de noi curse care să unească Europa de Caucaz.

  Compania E60 Shipping plănuiește să opereze câte o cursă pe săptămâna din ambele direcții, deși datele acestora vor putea varia de la o săptămâna la alta. Prețul biletului pentru o cursă Constanța-Poti este de 200 de euro, iar copiii cu vârste cuprinte între șase și 12 ani vor beneficia de o reducere de 80 de euro. Copiii mai mici de șase ani vor beneficia de gratuitate.

  Tariful pentru apartamente este mai mare, urmând să se plătească față de tariful de bază încă 200 de euro pentru o astfel de cabină cu pat dublu pentru două persoane, iar pentru cabinelde patru persoane taxa este cu 300 de euro mai mare.

  Costul transportului unei mașini este de 500 de euro, iar costul transportului unei motociclete este de 300 de euro.

  O nouă linie de feribot care va uni Portul Constanța de orașul Poti din Georgia va fi lansată din 27 iunie

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.